HAFIZLARIMIZA ÖZEL
TAKDİM
Bu çalışmada, hafız olmaya çalışan kardeşlerimizin en çok zorlandıkları noktalardan biri olan müteşabihat yani benzer ayetleri, algıyı kolay kılmak için renklendirip birbirine karışmasını önlemeyi amaçladık. Hafızlık yapan kardeşlerimiz sadece kendi Mushaf-i şeriflerinden çalışmak isterler. Nedeni ise, Kur'an'larındaki ayet gülleri, aldıkları notları görsel olarak hafızaya alırlar. Bundan dolayı müteşabihatin renklendirilmesi, hafızın belleğinde ayetlerin rengi ve şekliyle fotoğraflanmasına yardımcı olacaktır.
Derslerin cüz olarak verilmesi, hatimle namazın bir cüz ile kıldırıl- ması ve mukabelenin bir cüzle okunmasından dolayı çalışmamızı cüz içiyle sınırlandırdık. Bir cüz içindeki benzer ayetlerin tamamı olmasa da önemli bir kısmı ayrı renklerle belirginleştirildi. Buradaki seçim, tecrübeli hafızlarımızın önerileri ile oluştu. Bu uygulama, belirli bir kuraldan ziyade hafız kardeşlerin ortak aklı ve tecrübesi olarak düşünülmelidir. Tekrar belirtmeliyiz ki bu çalışma bütün Kur'an'da değil sadece ilgili cüz içerisindedir.
Sayfa geçişi, hafızlık eğitiminde zor sayılabilecek eşiklerden biridir. Bunu kolaylaştırmak için ise sayfanın altına diğer sayfanın ilk satırından bir bölüm yazıldı; ta ki gün içinde ezbere çalışılan sayfayla birlikte defalarca okunsun ve güzel bir bağlantı olsun. Bunlarla beraber, sayfa numaraları, her sayfaya hafızlık sistemine göre yazıldı. Duraklar, durulması veya geçilmesine göre renklendirildi.